середу, 10 лютого 2010 р.

Пробна альфа-версія Opera 10.5 виявилася швидше за всіх існуючих браузерів і їх девелоперських версій по швидкості виконання JavaScript і в 3D


Пробна альфа-версія Opera 10.5 виявилася швидше за всіх існуючих браузерів і їх девелоперських версій по швидкості виконання JavaScript і в тривимірної графіки. Компанія Opera Software випустила пробну альфа-версію Opera 10.5 під Windows і Mac OS X; версії під Linux та Unix планується випустити незабаром.

Трьома головними нововведеннями в пробній альфа-версії Opera 10.5 є:
новий движок для запуску додатків, написаних на JavaScript, - Carakan; підтримка бібліотеки рендеринга Vega і оновлений графічний інтерфейс, ще зручніший ніж в Opera 10.10.

Новий движок Carakan, про розробку якого стало відомо ще в лютому, запускає програми на JavaScript у сім разів швидше, ніж движок Futhark, що використовується в Opera 10.10 - останньої стабільної версії браузера.

За підсумками незалежного тесту на продуктивність Java-двигуна з використанням інструменту SunSpider, Opera 10.5 набрала максимальну кількість балів - 65,66, тоді як попередній рекордсмен на швидкості роботи JavaScript, Chrome 4 beta, набрав 59,45 бала, а другий по швидкості Safari 4 - 58,67 бала.

За підсумками тестування з використанням інструменту JSBenchmark, Opera 10.5 показала не такі гарні результати, однак позитивні зміни - у наявності. У цьому тесті браузер набрав 14,62 проти 21,46 бала у Chrome 4 dev build 266.0, 18,85 бала у девелоперської версії Safari і 7,27 бала у Firefox 3.6 Beta 5. У порівнянні з попереднім результатом самої Opera, значення поліпшилося більш ніж у чотири рази.

Використання бібліотеки рендеринга Vega дозволило збільшити швидкість обробки складної графіки. У незалежному тесті на швидкість Opera 10.5 стала абсолютним рекордсменом, набравши 6,52 бала, тоді як Opera 10.10 набрала 3,14 бали, Chrome і Safari - менше 3 балів.

Оновлений графічний інтерфейс Opera 10.5 - це, перш за все, більш щільна інтеграція в інтерфейс операційної системи. У Windows 7 браузер став підтримувати ефекти Aero, включаючи Aero Peek, а також Jump List - все для більш швидкого доступу до Speed Dial і відкритим вкладках. У Mac OS X з'явився універсальна панель інструментів, рідні кнопки і підтримка жестів. Крім того, всі меню браузера тепер відкривається однією кнопкою, розташованої в лівому верхньому кутку.

Іншими нововведеннями в альфа-версії Opera 10.5 є новий движок обробки HTML і CSS - Presto 2.5, а також підтримка приватного веб-серфінгу в вікні або вкладці без збереження історії, функція, яка вже реалізована в інших продуктах.
Про те, коли Opera 10.5 буде завершена, не повідомляється.

Завантажити

Немає коментарів:

Дописати коментар